Zondag wordt op de terreinen van Golfclub Witbos in Noorderwijk gegolfd voor het goede doel. Daarbij werd 5.000 euro ingezameld. Deze som werd gebruikt ter ondersteuning van Radio Parkies .  

Radio Parkies

Dit is de 1ste en voorlopig enige webradio in Europa die dóór en vóór Parkinsonpatiënten en hun partners en sumphatisanten wordt gerund. Het doel van deze webradio is mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners informatie te verstrekken met  betrekking tot de vele problemen waar ze geen oplossing voor kennen, en daarnaast is er de muziek die zorgt voor ontspanning.

Eveneens werden volgende bedragen uitgegeven voor :  -aankoop van een electrische rolstoel en electrische scooter, die in bruikleen gegeven werden  euro 500

-gift aan "PARK IN DE ZON", een lotgenotengroep die een "fiets en wandel"event organiseert rond Parkinson euro 500

-voor het leidinggevend stamcelonderzoek rond PD door dr. Cady (Bradley university in Illionos USA)   us dollar 500

-voor kick-boxing lessen voor kinderen van PD PATIËNTEN door een dame die reeds 35 j tegen de ziekte strijdt  us dollar 200

en diverse andere giften, oa dankzij de steun aan Radio Parkies werd dit een succesverhaal: tijdens het 2de jaar van het bestaan waren er 21000 luisteraars en 7000 hits op de website. (Ikzelf leid het engelstalige aanbod, ben er dj en sponsor) Geen MIS resultaat, als je weet dat het niet enkel ontspanning is, maar we eveneens informeren over het laatste nieuws met betrekking tot de ZvP.

Tornooi Poëtry IV in Motion

Dit jaar gaat onze competitie door op zondag 23 juni.   Vorig jaar hadden we 90 spelers en dit jaar hopen we er 100 tot 120 te overhalen om van dit evenement te genieten. Eten, drinken en enkele verrassingen zullen gratis verstrekt worden dank zij de vele gulle sponsors van deze competitie.

Het format is 4BBB, 13 holes, maximum handicap 45.  Er zijn prijzen voorzien voor categorieën 1 en 2 met een 1ste,2de en 3de prijs voor elke categorie.De competitie staat open voor leden van andere clubs.Daarnaast is er een puttingcompetitie in 2 categorieën : spelers en niet-spelers. Er is een tombola met veel toffe prijzen.

Er zijn zondag 5 of 6 Parkinson-patiënten aanwezig. Lut Moereels zal u een korte voorstelling brengen over "leven met Parkinson, mijn verhaal".

Ziekte van Parkinson

De bedoeling is om meer mensen bewust te maken van de ziekte van Parkinson, evenals het ondersteunen van de op dit ogenblik 40.000 Belgen die ermee proberen te leven.  Deze ziekte die zó ondermijnend werkt, kent geen leeftijd en slaat toe zonder verwittigen.  Er is nog steeds geen geneeswijze gekend, maar veel geld en moeite wordt besteed aan het zoeken naar een oplossing, en dat geeft toch hoop.